A fedélzeti egység beszerelése szivargyújtóhoz való csatlakoztatással

Ha a fedélzeti egység átadásáról szóló szerződés előzetes útdíjfizetési módban lett megkötve, a fedélzeti egység a szivargyújtóhoz való beszereléshez szükséges tartozékokkal kerül kiadásra.

A fedélzeti egységet az első szélvédő belső felére kell szerelni alulra a kormányoszlop és a gépjármű középvonala közé, miközben nem szabad, hogy az ablaktörlők nyugalmi helyzetben eltakarják. A fedélzeti egységet egyéb más tárgyak sem takarhatják (pl. matricák), ugyanakkor nem szabad, hogy zavarja a gépjárművezető kilátását sem. Az ablaktörlők nyugalmi helyzetben a tartón látható jelzés alatt kell, hogy álljanak. A fedélzeti egységet nem szabad rakodórészek, rekeszfalak és mozgó részek környékére szerelni, pl. légzsákok fedelére. Nem szabad akadályozni a gépjármű kiolvasztó fúvókáinak hatékonyságát. A kiválasztott hely elegendő teret kell, hogy biztosítson a fedélzeti egység problémamentes beszerelésére és kezelésére.

A fedélzeti egység első szélvédőre való szerelését követően a csatlakozó kábel dugóját dugja a szivargyújtó aljzatába. Szükség esetén rögzítse a csatlakozó kábelt, pl. ragasztószalaggal.

Szükség esetén külső aktív antenna használata lehetséges. Az antenna, mint tartozék a kapcsolattartó pontokon megvásárolható.

A gépjármű üzemeltetője és/vagy a gépjármű vezetője felelős a fedélzeti egység és tartozékainak helyes felszereléséért, elhelyezéséért, valamint a fedélzeti egység helyes beállításáért, azaz a a tengelyszámra vonatkozó helyes adatok megadásáért.