Aktuális kérdések és válaszok

8.1.2010 | SkyToll

Aktuális kérdések és válaszok

Hogyan ellenőrizhetik a fuvarozók a felhasznált útdíj aktuális állását?
Azok a fuvarozók, akik regisztráltatták magukat az útdíjrendszerbe, egy, a www.emyto.sk honlapon rendelkezésre álló önkiszolgáló zónában ellenőrizhetik a felhasznált útdíj (a megtett útvonalért megállapított ár) aktuális állását. Az útdíjrendszerbe való regisztráció során automatikusan létrejön a belépéshez szükséges jelszó, amely közvetlenül a fuvarozó által a regisztrációs formanyomtatványban megadott e-mail címre kerül elküldésre. Amennyiben a fuvarozó nem adta meg az e-mail címét és ellenőrizni kívánja a felhasznált útdíj összegét, azt javasoljuk, hogy látogassa meg a legközelebbi kapcsolattartó helyet, ahol kiegészíti ezt az adatot és kérvényezi az önkiszolgáló zónába való belépéshez szükséges jelszó elküldését. A jelszó ezt követően megérkezik a fuvarozó által megadott e-mail címre. A fuvarozó ugyanakkor az állandóan működő ügyfélszolgálati telefonszámon is megrendelheti a szolgáltatást, amely mind az előfizetett útdíj-rendszert, mind pedig az utólagos útdíj-fizetési rendszert igénybe vevő fuvarozók részére ingyen áll rendelkezésre. A fuvarozók egyúttal a 02/ 35 111 111-es telefonszámon, vagy közvetlenül az ügyfélszolgálati helyek bármelyikén ellenőrizhetik az általuk felhasznált útdíj aktuális állását (az illetéktáblázat értelmében az ügyfélszolgálati helyeken nyújtott szolgáltatások egy része díjköteles).


Bővült-e a határátkelőkön létrehozott elosztóhelyek személyzeti állománya?
Az összes határ menti elosztóhelyen a maximális lehetséges személyzeti állományt biztosítottuk. A regisztrációt 8 nyelven kinyomtatott regisztrációs formanyomtatványokkal gyorsítjuk, amelyeket közvetlenül a várakozó gépjárművezetők közt osztunk el. A helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérjük. A legforgalmasabb határátkelőkön ingyenes frissítőket és meleg ételt kínálunk a várakozó fuvarozóknak.


Milyen díjtételeket alkalmaznak az útdíj kiszámítása során? Más-más díjtételeket használnak az autóbuszok, illetve egyéb gépjárművek esetében?
Az útdíjrendszeren belül a kijelölt útszakaszokért járó útdíj megállapításánál az érvényben levő törvényekből indulunk ki, mégpedig az útdíjrendszer bevezetésének pillanatától, azaz 2010. január 1-től, tekintet nélkül arra, hogy a fuvarozó mikor vette át a fedélzeti egységet.


Miért nem működik Svrčinovec határátkelőhelyen elosztóhely?
Közvetlenül a Svrčinovec - Mosty u Jablunkova határátkelőhelyen a fuvarozók rendelkezésére áll egy állandóan nyitva tartó határ menti elosztóhely.


Miért nem állnak rendelkezésre idegen nyelvű regisztrációs formanyomtatványok?
A regisztrációs formanyomtatványok bármely ügyfélszolgálati helyen, 8 idegen nyelven - angolul, németül, oroszul, lengyelül, magyarul, szlovákul, románul és törökül a fuvarozók rendelkezésére állnak.

Miért nem állnak rendelkezésre idegen nyelvű információk?
Valamennyi szükséges információ a 6 előírt nyelven - angolul, németül, oroszul, magyarul, lengyelül és szlovákul - rendelkezésre áll. A fuvarozók ezeket letölthetik a www.emyto.sk honlapról, vagy a +421 2 35 111 111 ügyfélszolgálati telefonszámon érdeklődhetnek felőlük. Valamennyi ügyfélszolgálati helyen az alábbi POS anyagok állnak rendelkezésre: Útmutató ez elektronikus útdíjszedő rendszer használatához, Regisztrálási Útmutató, Úthasználati díj-tarifák, a kijelölt útszakaszok térképe, Fedélzeti egység kezelésére vonatkozó utasítás. Valamennyi POS anyag a www.emyto.sk honlapról is letölthető


Miért kell a határátkelőkön olyan sokat várakozni?
Azoknak a fuvarozóknak, akik 2010. január 1-je előtt regisztráltatták be magukat az útdíjszedő rendszerbe, nem kell várakozniuk a határátkelőkön, mivel ők már fel vannak szerelve fedélzeti egységgel. Akik ezt eddig nem tették meg, az ügyfélszolgálati helyek bármelyikén bejegyeztethetik magukat. Elsősorban a külföldi fuvarozók részére 13 állandóan nyitva tartó határ menti elosztó hely áll rendelkezésre. A szlovákiai fuvarozó 83 elosztóhely közül választhatnak, ahol az előfizetett útdíjrendszerbe jegyeztethetik be magukat. 8 kapcsolattartó hely áll a fuvarozók rendelkezésre mind az előfizetett, mind az utólagos útdíjfizető rendszerbe való regisztráció lebonyolításhoz. Mindkét rendszerbe a Szuper kapcsolattartó helyeken (SKM) is bejegyeztethetik magukat a fuvarozók, a pozsonyi Inchebában létrehozott SKM hétfőtől szombatig megszakítás nélkül nyitva tart.


Mit tegyek, ha úgy találom, hogy az általam fizetendő útdíj összege nem lett helyesen kiszámítva?
Bármely kétség esetén a fuvarozónak jogában áll írásban panasszal fordulni a SkyToll társaság reklamációs osztályához. Ugyanezt megteheti a www.emyto.sk honlapon, a 02/35 111 111 ügyfélszolgálati telefonszámon, vagy személyesen a kapcsolattartó, illetve elosztó helyek bármelyikén. A reklamációs szabályzat értelmében a fuvarozó panaszára választ kap. A fuvarozónak szem előtt kell tartania, hogy a formanyomtatványban tüntesse fel az összes szükséges információt (saját konkrét adatok, a vezetés ideje és dátuma, a pontos megtett útvonal), hogy a panasz komplex elbírálásra kerülhessen.


Miért nem lehet a biztosítékot üzemanyagkártyával kifizetni?
Ez az útdíjrendszer üzemeltetője és az üzemanyagkártyák kiadói által aláírt szerződésekből következik.


Hogyan lehetséges, hogy az üzemanyagkártya kiadóján keresztül még decemberben megrendeltem, de még mindig nem kaptam meg a fedélzeti egységet?
Az üzemanyagkártyák kiadóin keresztül bejegyzett fuvarozók eseteit, akik eddig nem vehették át a fedélzeti egységet, egyéni ellenőrzés és elbírálás alapján ítéljük meg.


Milyen módon fizethetek az előfizetett útdíjrendszer kiválasztása esetén?
Az előfizetett útdíj rendszerben a felemelt díjkeretet készpénzben, bankkártyával, illetve az NDS által elfogadott üzemanyagkártyával lehet megtéríteni. Ez utóbbiak pontos listája a www.emyto.sk, illetve a +421 2 35 111 111 ügyfélszolgálati telefonszámon keresztül férhető hozzá. A fedélzeti egységért cserébe nyújtott biztosíték készpénzben, vagy bankkártyával téríthető meg.

 

Vrátenie Palubnej jednotky

Postup ako vrátiť Palubnú jednotku včas a bez komplikácii, či vystavenia zmluvnej pokuty.

Často kladené otázky

Zoznam najčastejších otázok, ktoré dostávame ohľadom registrácie do systému elektronického výberu mýta...

Na stiahnutie

Zákonné, obchodné prevádzkové a technické dokumenty na stiahnutie alebo Užívateľský manuál Zákazníckej zóny Internetového portálu www.emyto.sk