27. 08. 2020 |
Sajtóközlemény
|
Author
Skytoll

Szeptember 1-jétől 6 db kijelölt útszakasz válik díjkötelessé. A D4 autópályán és az R7 gyorsforgalmi úton Rovinka [Csölle] és Holice [Gelle] települések között 4 db útszakasz válik díjkötelessé, a 64. sz. I. rendű főúton, a Komárno [Révkomárom] és Komárom közötti, a Dunán átívelő Európa-hídon 1 db útszakasz válik díjkötelessé, a 20. sz. I. rendű főúton létesített útszakasz irányának megváltoztatásával díjkötelessé válik a Košice-Sever [Kassa-Észak] (Budimír [Budamér]) lehajtó és a „Sídlisko Ťahanovce” [Kassa – Téhányi lakótelep] közötti útszakasz.

11 db kijelölt útszakasz esetén változik a díjkötelezettség besorolása – I. rendű főúton kialakított, autópályával és gyorsforgalmi úttal nem párhuzamos kijelölt útszakasz besorolásról autópályával és gyorsforgalmi úttal párhuzamos kijelölt útszakasz besorolásra.

Szeptember 1-től 1779 db útszakasz díjköteles jellege szűnik meg. A megszűnő díjkötelezettségű kijelölt útszakaszok közül 1778 db alsóbbrendű (III. rendű) úton található, amelyek a jövőben nem részei többé a kijelölt útszakaszok hálózatának. 2357 db kijelölt útszakasz változatlan marad.

A módosítások után – ideértve azokat is, amelyek nem befolyásolják az útdíjfizetés mértékét (nulla útdíjjal terhelt szakaszok) – a kijelölt díjköteles útszakaszok teljes száma 2374-re, 1773-mal csökken. A díjköteles útszakaszok teljes hossza ezzel 17614,6 km-rel 8141 km-re csökken.